Hudpleie

Happy Perilla Special - viktige fettsyrer

 

Photobucket

Jeg velger å poste dette innlegget under kategorien "Hudpleie". Dette fordi hudpleieren anbefalte denne i forhold til hudplagene mine, da urenhetene kan være kroppens måte å fortelle meg at det er en ubalanse i kroppen.

Først og fremst er Aman Prana Okinawa Omega 3+6+7+9 spesielt rettet mot kvinner (selv om menn og barn også med fordel kan bruke den), da vi har en tendens til å komme i ubalanse i vårt hormonsystem. Ikke ukjent er denne ubalansen noe som kan gi svingninger i både humør og sykluser. Denne oljen bidrar til å rette opp og balansere hormonsystemet.

 (Bildet er linket)

Oljen er en 100% rent økologisk omegaolje. Den er ubehandlet og kaldpresset, og inneholder derfor alle plantenes vitaminer og mineraler i sin naturlige form.

Ingenting er tilsatt - ingenting er tatt ut.

Oljen inneholder både mettede og umettede fettsyrer, som alle har forskjellige og viktige funksjoner i kroppen. Derfor er de like viktige som karbohydrater og proteiner.

Eksempler på prossesser og reaksjoner i kroppen som er avhengig av fettsyrer:

  • deling og fornying av cellene
  • tilførsel og lagring av energi i cellene
  • hormonsystemet
  • hjernefunksjoner og nervesystemet
  • huden
  • synet

Etter noen søk på nettet, fant jeg flere symptomer som kobles til fettsyremangel. Blant annet angst og depresjon, søvnproblemer, problemer med oppmerksomhet, dårlig utvikling av hjerne, indre spenning og uro, økt tørste og hyppig og stor vannlating, tør hår og dårlige negler, tørr og irritert hud etc .

Det er også funnet sammenhenger mellom utvikling av ADHD og dysleksi, og mangel på fettsyrer (les mer om dette her).

Okinawa Omega inneholder omega 3 og 6, som er essensielle fettsyrer. Det betyr at kroppen vår ikke klarer å lage de selv, og at vi derfor må få det tilført - enten via mat, eller kosttilskudd. De to andre fettsyrene den inneholder, Omega 7 og 9, kan kroppen derimot produsere selv. Mengden minsker imidlertid etterhvert som man blir eldre, eller om man lever et stressfylt liv. 

I motsetning til andre fettsyretilskudd, inneholder Okinawa Omega også meget store mengder naturlig vitamin E (alle E-vitamintypene) og karotener. Dette er antioksidanter som beskytter kroppen, og som også forhindrer oksidering (harskning) av oljen både i flasken og i kroppen.

Rundt omkring på nettet, ser jeg det er beskrevet at denne oljen har en frisk og god smak. Ordet himmelsk så jeg til og med bli brukt. 

Jeg er ikke fan.

Den er tilsatt oljer fra sitrusfrukter, som skal gi den en bedre smak. Mye mulig det har hjulpet, men den smaker fremdeles ikke(!) godt. Den smaker olje, med en merkelig bismak.

For min del, forsterker den vonde smaken følelsen og trua på at dette er sunt. Dessuten er det bare snakk om én teskje dagen... En mulighet er å blande det i juice, mat etc. Jeg prøvde å ha det i morgensmoothien min, noe som resulterte i at hele smoothien smakte denne "himmelske" smaken... Valget mitt ble derfor enkelt; en teskje med noe ubehag, raskt og greit, og så nyyyte smoothien.

Om du takler tran - takler du denne, tror jeg.

Oljen er dyr... Den koster rundt 550 kr de fleste steder. Den gir imidlertid 100 dagsdoser, så det blir i overkant av 5 kr dagen. Jeg kjøpte min på Oslo Hudpleieklinikk, men du kan også få kjøpt den hos andre utvalgte hudpleiesalonger. På nettet får du blant annet kjøpt den hos Super-Nature.

<3 <3 <3

 

Dyprens - andre session. S.U.R.V.I.V.E.D

Da var andre session hos Oslo Hudpleieklinikk bestått.

Jeg grudde meg... For jeg trives ikke så godt blant folk om dagen. Jeg holder meg mest inne, alene. Så det å skulle gå igjennom Bogstadveien på høylys dag, uten noe form for sminke over den forferdelige huden min... Vel... Ikke akkurat drømmesituasjon! Og det å skulle møte et menneske jeg overhodet ikke kjenner, som skal ta på meg, og klemme på meg i halvannen time - ei heller på toppen ønskelista.

Men... Dagen ville meg godt i dag... Solen skinner, så jeg kunne skjule meg bak kjærestens gigantiske solbriller. Og selv om det var j**** varmt, pakket jeg meg også godt inn i det store skjerfet mitt, og strena avgårde så raskt som mine to bein kunne bære meg. Ikke noe "farlig" skjedde på veien heller... Rart med det!

Hudpleieren ville meg også godt (rart med det og, hæ??!)... Jeg kom inn før tiden, så jeg slapp å sitte ute blant folk å vente. I tillegg er hun virkelig tilstede. Hun husket meg. Hun husket hva vi hadde snakket om sist, spurte om hvordan diverse ting gikk, og jeg følte det trygt.

Jeg følte meg sett, og jeg følte meg ivaretatt.

Dyprens og utklemming gikk bedre i dag enn det gjorde sist. Med bedre, mener jeg at det var noe mindre vondt... Det gikk lengre mellom de gangene kroppen ristet da, for å si det sånn ;-) Det er fordi hun fikk klemt ut, og fjernet, mange av de urenhetene som var veldig betente forrige gang, og de har ikke blusset opp igjen. Og slikt mottas med takk!

Det aller hyggeligste, var at hun var over seg over hvor mye bedre huden min har blitt... Det hun sa var det kanskje vanskelig for meg å se, fordi det fremdeles var mye rødt (men faktisk har både kjæresten min og jeg sett noe positive endringer), men at kvaliteten på huden min, allerede var blitt en helt annen.

To tomler opp!

Hun startet slik hun gjorde sist; med en ordentlig rens av huden. Etter det smurte hun på et eller annet litt klissete, før hun satte i gang med lymfedrenasje. Enkleste måten å forklare dette på, er at hun støvsugde huden min... Om dere klarer å se det for dere? Jeg ser det flere steder er omtalt som storrengjøring av kroppen. Det skal, blant annet, være veldig bra for å øke blodsirkulasjonen. Noe jeg forsåvidt også kjente at det var... Jeg kjente strømningene liksom. (Les mer om lymfedrenasje her og her)

Grunnen til at hun ikke gjorde det sist var fordi alt var så betent og vondt, men i dag var jeg altså klar for storrengjøring.

Photobucket

(Bildet har jeg lånt fra Hudpleieklinikken, og det er linket)

Neste steg var at hun smurte på noe greier som jeg måtte ligge med i noen minutter. Dette "greiene" skulle forberede huden min på påkjenningene den straks skulle igjennom. Og så... Så startet "kosen".

Det startet greit, da hun holdt på i pannen, for der er det ikke så ille... Men da hun kom til rundt kjevepartiet, ble det verre. Det er der de betente jævlene holder til. Fysj! Men no more! Hun fjernet de alle sammen.

Vekk med dere!!

Hihi... greide til og med å raske til meg litt skryt underveis i prossessen. Hun sa at det var enklere å jobbe med meg, enn mange andre, fordi jeg taklet smertene så bra. Hun trengte ikke ta noen pauser, eller tørke tårer - hun kunne bare kjøre på, som hun sa :-D  Jeje... To tomler opp? (Kanskje ikke noe jeg hadde behøvd å skrive dette her, men det var godt å få bekreftet at denne kvaliteten er min).

Det som er så bra med å gå til en hudpleier for utklemming - er at de finner urenheter som man selv ikke ser... Hun fant urenheter, som enda ikke hadde kommet ut som "utbrudd", og fjernet det. Enkelt og greit. Kan selvfølgelig ikke si det for sikkert enda, men jeg satser på det, og jeg håper på det.

Etter utklemmingen, brukte hun igjen dette strøminstrumentet, akkurat som sist. Hun masserte rundt med det, og ga "sjokk", eller tilførte strøm, på de stedene hvor det var spesielt betent, da det fungerer betennelsesdempende. Ikke veldig godt på de mest ømme stedene, men helt greit.

Hun avsluttet behandlingen med en leirmaske *kremt*, tror jeg... Litt vanskelig å få med seg alt, og spesielt når man ikke ser annet enn taket over seg. Det var deilig i hvertfall! 

Jeg så virkelig ikke ut da jeg reiste meg opp og så i speilet. Det var ømt og hovent, og illrødt. Snille dama, tilbydte seg da å sminke meg litt før jeg gikk... Det gjorde virkelig under. Merkelig er det... Men plutselig var det langt i fra ille...

Jeg vil nesten driste meg til å si at det så bra ut.

Etter forrige gang, ga hevelsene og "illrødheten" seg betraktelig allerede dagen derpå, og dagen etter der igjen, så det OK ut. Det begrenser seg hvor mye positivt jeg kan si - ettersom jeg hater den huden min noe så til de grader... Og ettersom jeg fremdeles hadde urenheter som ikke var klemt, var det selvfølgelig fremdeles rødt og hovent noen steder... Men der hun hadde klemt, der var det bra etter et par dager... Det som var igjen var røde merker/prikker, som i følge henne, vil forsvinne om et par måneders tid. Jadda - den som venter på noe godt, skal aldri vente forgjeves... Er det ikke sånn man sier?

Neste dyprens og utklemming er allerede bestilt. Hun ville ha meg tilbake om 3 uker. Jeg ser fram til det (merk: per ). Jeg er så takknemlig for at hudpleieren jeg går til, er akkurat henne. Hun er veldig flink altså... Tar seg god tid, er varm, kunnskapsrik og forståelsesfull. Hun svarer på alt jeg spør om, og er veldig tilstede. All in ONE.

Hadde egentlig tenkt å poste bilde av huden min igjen i dag, så dere kunne se, men siden hun sminket den - ser jeg liksom ikke helt vitsen... Henviser til nestsiste setning i forrige avsnitt :-p

Kjøpte en tablettkur som skal være bra for problemhud (kosttilskudd, så ingen kjipe bivirkninger), og en olje som er super for det kvinnelige hormonsystem (denne begynte jeg å ta allerede etter visia hudanalysen). Tenkte begynne på et eget innlegg om disse to tingene nuh!

<3 <3 <3

Første dyprens og utklemming.

Onsdag klokken 0900, dukket jeg opp usminket og skeptisk.
Jeg måtte ta av meg på overkroppen. Skeptisk.
Så skulle jeg legge meg på en benk, med hånkle over meg.
Enya hørtes lavt fra høyttalerne. Noe beroligende.
Lampe med sterkt lys rett i fleisen. Nowhere to hide. I'm in the spotlight. Ubehagelig.

Det første hudpleieren sier er at dette skal vi få bukt med(!)... Jeg sliter med trua, men jeg håper det. Hun virket så sikker... Sa det flere ganger... At bare jeg fortsetter med produktene jeg har hjemme, og kommer jevnlig til henne over en tid, så skal huden min bli fri for urenheter. Det som var viktig nå, var tid og tålmodighet. Hmm... Tålmodighet ja... Er ikke det en dyd?!

Jeg lå selvfølgelig i helspenn under hele timen, men noe annet hadde jeg ikke forventet. Jeg er jo i helspenn 23/24 timer. Jeg var det bevisst, og prøvde å slappe av, men det var umulig...

Anyways... Hun brukte flere typer produkter for å rense huden min. Smurte meg inn med masse deilige kremer og serum. Og når hun fjernet det, la hun et hånkle over (med helt perfekt temperatur), og strøk produktene forsiktig vekk.

Det er viktig for meg å poengtere at hun var veldig flink altså -
det er bare jeg som ikke helt takler det.

Etter rensen startet utklemmingen... Det var helt JÆVLIG!

Jeg tror jeg har en ganske høy smerteterskel, men jeg har knapt vært med på noe verre enn det der altså... Det var så vondt... Tårene spratt og kroppen ristet av smertene... Det var skikkelig, skikkelig vondt!!

Hun brukte først en liten skalpell, for å snitte opp der urenhetene var. Hun var veldig forsiktig, og det gjorde ikke vondt når hun snittet de opp, men det er jo begrenset hvor forsiktig man kan være når man skal klemme noe ut liksom... Åååå, som det sprengte...

Hun hadde veldig forståelse, og uffa seg på mine vegne... Sa at hun så at dette var forferdelig vondt, ettersom de var så betente som det de var, og fordi de var begrenset til områder som var spesielt vonde...

Fikk litt sånn kjærlig-barnehage-tante-feeling rundt det hele,
og det er ikke å forakte, veit dere...
  

Hun holdt på huden, etter hun hadde klemt, for at det skulle lindre litt... Noe det forsåvidt gjorde også... Men det var jo så mye som skulle klemmes, så det var bare "kortvarig-nesten-glede".

Etter at hun hadde holdt på en stund, sa hun at hun ikke kunne ta alt i dag... Hun "ville ikke skape et stort traume", som hun sa... Verken for meg, eller for huden min...

Smerteterskelen min jublet, lommeboka gjorde ikke det.

Når hun ga seg med utklemmingen, smurte hun på et middel som skulle få huden til å slappe av, og så gikk hun ut og ga meg noen minutter alene...

Når hun kom inn igjen tror jeg hun smurte på enda noe greier, før hun tok frem et lite apparat som hun gnidde mot huden min - der hun hadde klemt... Apparatet tilførte mild elektrisk strøm, som skulle virke betennelsesdempende. Ikke vondt! Bare litt stikking liksom...

Tror hun smurte på en krem etter dette igjen også, og så var timen ferdig...

Jeg skulle fortsette med produktene jeg hadde hjemme (står om disse i innlegget her), og så ville hun ha meg inn igjen om kort tid til utklemming av resten... Eneste time hun hadde ledig, som ikke var for lenge til, var på torsdag - om en uke... Så da skal jeg altså dit igjen for mer utklemming... Huff...

Man må lide for skjønnheten, er det ikke det man sier... ?!

Resten av dagen ble litt borte... Ingen balanse, liten kontroll.

Ser ingen hensikt i å ta bilde av mitt enda, men jeg fant dette på nettet. Holy, her snakker vi UBEHAG:

 Photobucket

(Bildet er linket)

 Allerede torsdagen var rødheten og ømheten betraktelig bedre... Og i dag, ser man røde prikker der hvor hun har klemt, men hevelsene er borte (naturlig nok, ettersom hun har klemt talget ut).

Så noe effekt hittil har det jo vært. Spent på videre, selvom, akk ja - gruer meg til mer utklemming.

Dette bør virkelig være verdt det altså ;o)

<3 <3 <3

 

Første time hos Oslo Hudpleieklinikk. Konsultasjon.

Ojojoj... Nå er hodet proppet med informasjon... Og er jeg heldig om husker jeg 1/3 del... Jeg skal prøve å få rablet ned noe av det i dette innlegget... Jeg vil skrive i forhold til meg selv... Men jeg håper likevel dere kan få noe ut av det :o)

Først og fremst, så ble jeg tatt veldig godt i mot på Hudpleieklinikken på Majorstua. Det var tydelig at hun jeg var hos kunne det hun holdt på med, og hun sa det selv - hun hadde jobbet med dette i over 20 år. En kjempesøt dame - med plettfri hud ;o)

Jeg ble med inn i et slags avlukke. Litt ubehagelig at det var en åpning ut i salongen. Ikke sånn at alle så oss, men antakelig hørte samtalen, men det gikk greit... Jeg klarte å stenge den tanken ute.

Aller først hadde vi en samtale... Da jeg fortalte henne at jeg mer eller mindre var blitt født med kviser (noe overdrevet, selvfølgelig, men dere skjønner...), kunne hun med en gang si at min problemhud var genetisk betinget. Med det mente hun at det ikke var forårsaket av sminke eller et spesielt dårlig kosthold, men at jeg har en overproduksjon av talg. Det at de samme urenhetene kunne vedvare i flere måneder av gangen, hadde med at talgen "ikke hadde noen kanal å komme seg ut fra". Hmm... samt at jeg enkelte dager mister kontrollen, og klemmer og piller for harde livet. Fy skamme seg!

Hun kunne se at kvisene mine var betente, og at de klødde og gjorde vondt... Det var selvfølgelig godt. Godt å få forståelse, og godt å få en bekreftelse på problemet mitt.

Kvisene mine er hovedsakelig lokalisert rundt kjevepartiet, overgangen til hals og rundt munn, samt nederst på kinnene (kanskje dårlig forklart, men her kommer noen usminkede bilder - grøss og gru).


Photobucket Photobucket Photobucket

 (cOOle solbriller, hæ? :-D
Jeg kan ikke TRO at når jeg først legger ut bilder av meg selv, så er det DISSE... Men jeg tenkte det kunne være greit for dere, så kan dere få se med egne øyne, samt etterhvert om det har noen effekt - det jeg nå setter i gang med... Jeg mener... Det er jo DYRT dette her, men forhåpentligvis er det en investering :o) )

Det hun da kunne fortelle meg var at kviser i dette området, som oftest skyldes et dårlig fungerende lymfe- og tarmsystem, og at det var svært viktig at man kom seg på do skikkelig - helst to ganger om dagen. I tillegg hadde jeg dårlig blodsirkulasjon.

Jeg fortalte henne såvidt om mine vanskeligheter i forhold til mat, uten å gå i detaljer om delpersonligheter og diverse selvfølgelig... Men jeg fortalte henne at jeg i teorien var veldig opptatt av et sunt kosthold, men at det ikke alltid lot seg gjennomføre; at jeg går dager uten noe annet matinntak enn den faste smoothien på morgenen (kanskje ikke den engang), og at jeg jevnt over får i meg betraktelig mindre enn hva en kvinne egentlig skal - selvom det stort sett er sunt.

Hun sa at det da var svært viktig å spise hver 3. time, og at jeg ikke nødvendigvis trengte spise mye, om det var vanskelig. Bare et knekkebrød eller en gulrot... Hun sammenlignet kroppen og mat, med peis og vedkubber - det var nødvendig for å holde maskineriet i gang, og nødvendig for at jeg kunne få disse turene på toalettet, som jo var veldig viktig.

Dette vet jeg jo, men det er jo ikke bare jeg som sitter inne med kontrollen. Det er en av delene som er besatt av å være tynn, og som tror at et knekkebrød legger seg på hoftene, og at selv en gulrot gjør meg feit. Det er ikke lov til å spise - det er vanskelig... Jeg veit ikke hvordan jeg skal forklare det... Jeg tror det er kombinasjon av at jeg ikke fortjener gleden av å spise, og at jeg må være LITEN. Dessverre er jeg veldig styrt av denne delen... Jeg hører mye på henne... Så dette blir den største utfordringen, eventuelt største sabotøren.

Weeeeeeeeeell - I'm working on it!

Tilbake til hudpleien...

Disse tingene sa hun at jeg burde være OBS på (merk: som jeg husker):

- Melk (det var vel det viktigste)

- Karbohydrater (i form av brød, pasta, ris, poteter etc)

- Light-produkter (virkelig fy-fy)

- Sukker (selvfølgelig - fordi det i bunn og grunn er som gift for kroppen)

- Sol (tørker ut kvisene der og da, men på sikt vil det gi en forverring. Bruk HØY SOLFAKTOR, og unngå mye solarium)

Hun sa at det ikke var nødvendig å være fanatisk, foruten da det kom til light-produktene - NO NO!... Da jeg nevnte min noen-ganger-craving for Coca-brus, sa hun at det var myye bedre med den orginale fremfor lighten (selv om hun ikke sa noe, så jeg at hun rynket på nesa over at jeg i det hele tatt nevnte brus :-p ).

Melk burde man unngå i aller høyeste grad om man sliter med acne-hud (les en artikkel her, og ikke minst denne her), spesielt i form av å drikke den rett fra kartongen...

Hun var opptatt av supermat og den slags, og jeg fortalte henne at jeg tidligere har brukt spirulina (les innlegget jeg har skrevet om helsefordeler og div her), men at jeg sluttet med det fordi jeg ikke følte det ga meg noen effekt. Det hun da sa var at effekten ville jeg ikke føle før jeg hadde brukt det i en fire måneders tid, for så å prøve et par dager uten (*kremt* jeg prøvde det i halvannen til to måneder - utålmodig, vet dere ;o) ). Hun tok det jevnlig selv, og merket tydelig forskjell både i forhold til toalettbesøkene (som var veldig viktig, husker dere) og energinivå dersom hun nå var for lenge uten.

Ergo, jeg skal begynne med alger igjen. To teskjeer i morgen-smoothien.

Etter samtalen, ble jeg tatt bilder av (Visia hudanalyse). Dette foregikk ved at jeg plasserte hodet inni en slags boks (halvåpen), som knipset bilder av meg (disse bildene fikk jeg forøvrig med hjem, men siden jeg ikke har scanner her, får jeg ikke lagt de ut). Smertefritt og greit!

 

Photobucket

Bildet er hentet herfra
(Der kan dere se den andre delen også, som ikke ville bli med meg hit av en eller annen grunn.)

Bildene kunne vise nøyaktige målinger av rynkedybde, fuktighetsnivå, pigmentskader, brune flekker, poretilstoppinger og acne- og karsprengninger. Det ble målt i prosent (hvor 100 % var best), og det var interressant å se. (Litt skremmende også, da den oppdaget rynker jeg ikke kunne se. Jeg trodde ikke at jeg hadde rynker engang :-p )

Så over til hjemmebehandling... Dette var den viktigste delen, mente hun... Om man gikk til hudpleier jevnlig, men ikke pleiet huden sin godt nok hjemme (og med de rette produktene), var det som å kaste penger og tid ut av vinduet.

Hudpleieren mente at jeg allerede hadde gode produkter for huden min hjemme (kjøpt etter anbefaling av HildeChristina, som er utdannet hudpleier, og som selv har slitt med uren hud. Absolutt verdt å gå innom bloggen hennes, om man er opptatt av såkalte "trygge" produkter og dyrevennlige! Søk i bloggen hennes, og finn omtale om produktene jeg bruker, og MANGE andre)

MDformulations skal være blant de som har de beste produktene for uren hud.

Disse har jeg:

 

Photobucket 

(Fra venstre: Continous renewal serum (et serum til daglig bruk, som absolutt blir anbefalt om man har uren hud), Facial Cleanser (daglig rens) og Face and Body Scrub (en mild og fantastisk god skrubb - brukes et par dager i uken)
Foran: Decleor Hydra Floral (veldig god fuktighetskrem, som lukter superdigg.)

Hudpleieren mente likevel at jeg trengte noe som var sterkere, og noe som inneholdt glykol- og salisylsyre, som skal være svært effektivt mot uren hud, og ikke minst betennelseshemmende (linkene sender dere til Oslo hudlegesenter, som også fører dette merket). Dette er ekslusive og sterke saker, men forhåpentligvis vil det virke.

Produktene kom i et Acne clearing kit - Hudpleieprogram 6. Her er et bilde:

 

 Photobucket

 

Fremover nå så skal jeg da altså fortsette med de produktene jeg hadde fra før av (MDformulations og Decleor)... Disse skal jeg bruke om morgenen. Om kvelden skal jeg bruke de nye produktene fra Elixir, som er en kraftigere behandling.

Disse produktene kan føre til rødhet og at huden tørker ut - dette må jeg regulere sånn jeg føler det... Eventuelt ikke bruke produktene hver kveld, kanskje bare annenhver. OBS! Ettersom de nye produktene er såpass sterke for huden, skulle jeg unngå å bruke skrubben ukentlig... I hvertfall nå i startfasen.

Jeg vil kunne oppleve forverring når jeg nå satte i gang med nye produkter (det er vel en kjentsak), men urenhetene kan også trekke seg tilbake.

Jeg er, mildt sagt, SPENT.

Ettersom jeg hadde en såpass forhøyet talgproduksjon, og hadde hatt et jevnt problem i så mange år, ville hun ha meg inne til jevnlige behandlinger hver 4-8 uke. Dyprens og utklemming... Og ikke minst oppfølging i forhold til hjemmebehandlingen. Første time er allerede onsdag om en uke.

Dette vil jo bli kostbart... Men som sagt, jeg setter inn det siste støtet. Koste hva det koste vil altså! Funker ikke det jeg nå har satt i gang med, funker ingenting.

Jah... Dette var det jeg husket for nå. Håper dere fikk noe ut av det. Spør om dere lurer på noe! KANSKJE jeg kan svare - det spørs om jeg husker stort mer :-p

Og ja... Forresten... MD formulations produktene, Decleor, samt flere dyre merker, fås myyyye billigere hos feelunique.

Endret og ppdatert 27.09.11: Etter en kommentar fra en leser, og litt research rundt på nettet, fikk jeg nyss om at Feelunique refunderer toll/moms -avgifter som måtte komme (dersom du kommer over 200,- grensa). For å være sikker før jeg postet det her, sendte jeg en mail til de, og fikk følgende svar i dag:

"Thank you for your email. We are based in Jersey so as we are not part of the EU, there is a small chance that you may be charged customs tax on a package from us however, we do refund these charges. Should, in the unlikely even, you're charged taxes, simply attach a photo of the tax receipt to this email and we?ll gladly refund you.

Kind regards,
Freya Ferey
Customer Services
feelunique.com"

Ergo, om du handler for mer enn 200,-, og får brev fra tollvesenet, er det bare å ta bilde av kvitteringen fra Feelunique, samt kravet om avgifter, og sende avgårde til care@feelunique.com, så får du tilbakebetalt.

Ettersom det er fri frakt worldwide, betyr dette at dersom du handler fra Feelunique, betaler du kun for produktet. To tomler opp!

 

*Klem*
<3 <3 <3

 

Weeee!!!

Jeg har mer eller mindre slitt med uren hud i alle år, og jeg har prøvd det meste for å få bukt med det... Alt fra kun vann og fuktighet, til ulike kosttilskudd, til reseptfrie apotekprodukter, til dyre renseprodukter, til tetracykliner på resept... Ingenting har hjulpet. Eller... det har vært perioder hvor jeg har vært bedre - kanskje bare hatt en kvise eller to, men det har alltid kommet igjen. Og det kommer alltid igjen for fullt.

Det mest slitsomme er at jeg har de samme kvisene i flere måneder... De har rett og slett flytta inn i fjeset mitt, og de siste månedene har jeg fått urenheter også på rygg, skuldre og bryst - noe jeg ikke kan minnes at jeg har slitt noe særlig med tidligere. Jeg seponerte derfor Zyprexa for snart to måneder siden, da jeg mistenkte at denne kanskje kunne være noe av årsaken (mange får uren hud av dette medikamentet)... Men jeg har ikke opplevd noe forbedring.

Uren hud, er jo som alt annet ved en selv... Man blir veldig subjektiv. Jeg har venner som ikke mener det er ille i det hele tatt, men jeg har også venner som er enig i at jeg har problemhud. Jeg synes selv huden min ser helt forj*****, og i speilet er det kun det jeg ser. 

Uansett, det er jeg som lever med det... Det er jeg som må bruke ekstra lang tid på å sminke meg, i forsøk på å dekke de til (for så å aldri bli fornøyd uansett). Det er jeg som går med skjerf for å prøve å skjule de... Det er jeg som har brukt masse penger, tid og energi på dette. Og det er jeg som skjemmes... Det er min selvtillit det går utover.

Det er ikke mange månedene til jeg blir 26 år. Da har jeg hatt dette problemet i rundt 20 år (no kidding - jeg har en kvise på haka på 1. klassebilde.) Jeg har sett meg mer enn lei, så nå går jeg inn for det siste støtet...

På onsdag har jeg time på Oslo Hudpleieklinikk.

Slik jeg har forstått det, skal jeg til en "skincoach". Dette innebærer at en acnespesialist skal ta bilder av huden min med et digitalt kamera (Visia analyse), noe som vil gi nøyaktige målinger av hvordan tilstanden av huden min er, samt vise årsaker til at jeg sliter sånn med urenheter... 

Videre vil terapeuten sette opp et program for videre behandling. Et program som vil innebære hudpleiebehandlinger i salong, og veledning av hvilke produkter jeg selv skal bruke hjemme. Jeg er redd det blir dyrt, men jeg kan ikke annet enn håpe det vil være verdt det.

Jeg er så gira for dette!!!

Dere som har fulgt meg en stund, veit at jeg har store problemer med "nye" ting, og spesielt når det innebærer undersøkelser av diverse... Det rare er derfor at jeg bare gleder meg til dette.

Kjæresten min var riktignok med meg da jeg var innom der første gangen, men likevel - det normale for meg, ville være at jeg grudde meg ekstremt. MEN... Jeg er rolig... Jeg ser frem til onsdag. Sånn at jeg nesten ikke klarer å vente! (Får se på onsdag da, men... :-p)

Det skal nevnes at jeg var veldig skeptisk da jeg var på vei for å bestille timen da. Jeg og mine vurderte jenta bak disken opp og ned i mente. Analyserte og tolket... Det deilige var at vurderingen vår endte godt. Jeg opplevde jenta som oppriktig; oppriktig hyggelig og oppriktig opptatt av meg og mitt problem. I tillegg viste hun meg en oppriktig forståelse for at dette var plagsomt for meg. Det var i det hele tatt kun en positiv opplevelse.

Best av alt, virket hun sikker på seg selv og stolt av sin arbeidsplass. Ikke minst måten hun omtalte kollegaen sin på - hun jeg ble henvist til... Det gjorde meg tryggere enn tryggest.

Kanskje er det noen av dere som sliter med uren hud også?

Om det er av interesse, kan dere godt få "være med" på behandlingen...? Hihi... Jeg kan jo ta bilde av meg selv med solbriller eller noe (siden jeg fortsatt opererer som anonym, mener jeg ;o) ), også kan jeg dele navn og bilder av produkter eventuelt.

Uansett - jeg er spent! Virkelig! Jeg tør liksom ikke håpe, men så gjør jeg det likevel... De kan jo ikke være så selvsikre, om det ikke funker, mener jeg.

Håper inderlig THIS IS IT, og jeg håper det ikke tar så altfor lang tid før jeg ser forbedringer.


<3 <3 <3

 

ThisISmeThen

ThisISmeThen

27, Oslo

Jente på 25 som er til utredning/behandling hos psykolog. "Jeg" består av flere deler som diskuterer, analyserer, hjelper og motarbeider hverandre. Bloggen består av fortid og nåtid, fornuft og følelser, tanker og meninger, kamper og overgivelser og annet som faller meg inn.. I enkelte innlegg ber jeg dere huske på at det er skrevet med mine tanker og følelser, at det alltid er flere sider av en sak, men at dette er mine opplevelser. Dette er meg halvveis naken på min vei mot å bli hel. "It's gonna be OK in the end, if it's not OK, it's not the end"

Kategorier

Arkiv

hits