En annerledes jul

(Skrevet tirsdag...)

Aller først: I dag har jeg vært hos psykologen... Finally! Kjæresten fulgte meg ned, så på den måten var det tryggere, og ikke minst, vanskeligere å slippe unna.

Jeg er glad for at jeg endelig var der. Jeg tror det var bra å få satt ord på litt... ting...  Vi skal flytte timen til litt senere utpå dagen - sånn at om det blir vanskelig å komme seg avgårde, så har jeg lengre tid til å trygge de som trenger det...Det blir bra - satser på det!

I år (som i fjor) har jeg vært veldig opptatt av å lage julen til noe eget.

Lage nye juleminner.

Lage julen til noe man kan glede seg til hvert år. Jeg har lenge hatt lyst til å skrive et innlegg om det, og kanskje ta noen bilder. Meeen - det ska'kke værra lett, veit dere.

Julen er i gang for fullt i hvert fall. De siste dagene har kjæresten og jeg hatt Harry Potter - maraton... Vi har kjøpt blueray-boksen, og i romjulen, så skal jeg se de alle sammen én gang til.

I går var julaftenen vår for i år. Vi hadde en skikkelig kosedag - med effektiv handling av de siste julegavene, og en nydelig lunsj ute. Vi drakk julebrus og spiste klementiner, hørte julemusikk, pakket inn julegaver og utvekslet våre julegaver til hverandre.

Jeg kunne ikke tro mine egne øyne da jeg åpnet min. Jeg er nå blitt eier av en helt perfekt Samsung Galaxy sII :-D  Jeg har ønsket meg den i ett år snart, og er storfornøyd. Min kjære ....  stilte (noe motvillig) opp, til en aldri så liten fotoshoot... Noe sjenert er han likevel, så dere får ikke se mye av han...

 Photobucket

 

Kjæresten min reiser hjem for julen på torsdag. Egentlig skulle jeg være med, men vi fant ut av det kanskje var greiest om jeg ble igjen. At det var lurt å ta et valg - kun basert på hva som ville være minst stress for meg.

Det burde ikke være så vanskelig å ta det valget, men dét var det. Det er vanskelig å måtte fortelle foreldrene sine at man ikke kommer hjem til jul... Spesielt når grunnen er at det er det som er det beste for meg. Og det er vanskelig å ta valget om å ikke reise til svigers i jula, da man har sitt fineste juleminne noensinne, fra det året man var der.

 

Julemorgenen for to år siden, husker jeg som om det var i går... Jeg våknet av at noen prøvde å være veldig stille inne på soverommet, og i øyekroken så jeg TO julestrømper bli hengt opp på skapdørene. Jeg torde knapt tenke tanken ... Men kunne det virkelig være... ? At én av de var til meg?

Jeg lå musestille, fordi jeg ville ikke ødelegge gleden hun hadde av å overraske oss... Men straks hun var ute av døren, vekte jeg kjæresten min. Og tanken jeg tenkte stemte; den ene julestrømpen var til meg, og den var overfylt(!) Alle pakkene hadde ikke fått plass oppi strømpen engang, så noen lå på gulvet ved siden av.

Strømpen inneholdt (ironisk nok) lekre knestrømper, interiørblad, godteri, en juletekopp med hjerte på... Jeg kunne ikke tro mine egne øyne. Hun visste akkurat hva jeg likte. Kjæresten min hadde også fått en juletekopp - så vi hadde hver vår. Også fikk han Lucky Luke-julehefte og godteri... Også fikk vi kaffe på sengen, og vi lå lenge og bare koste oss blant alle putene - i hennes store og myke seng!

Det var som våkne opp i himmelen.

Jeg kommer heller aldri til å glemme roen da jeg stod opp... Jeg tuslet barbeint ut i stua, og et pyntet juletre lyste opp stuen... Det luktet kaffe og klementiner, og verdens skjønneste svigermor satt i hjørnet av sofaen. Hun hadde morgenkåpe og ullsokker på. Over seg hadde hun et ullpledd. I den ene hånden hadde hun en stor kaffekopp som det røyk av, og i den andre hadde hun avisen. Hun så ut som engel, og det var bare så fredelig og ...fint.

 Photobucket

(Advents"brettet" mitt med lavendel-lys og namnam-jule-nam-brusen)

 

I år skal julen feires her. Hjemme. Sammen med storebroren min. Vi skal ha dyna på stua, se masse filmer, gå turer i marka... Vi skal rett og slett bare ta én dag av gangen. Gjøre det vi har lyst til, når vi har lyst til det.

Juleantrekket er den mykeste joggedressen.

Jeg gleder meg veldig! Men jeg kjenner også på at det er vanskelig å skulle ha han så nærme. Eller tett innpå, over flere dager. Jeg har ingen god forklaring til hvorfor... Han er  v e r d e n s   b e s t e   b r o r.  Men så er det jo litt sånn med relasjoner generelt for meg... Det til side... Så tror jeg vi skal få det kjempekoselig.

Jeg gleder meg til - og håper jeg klarer, å tilbringe en del tid her inne også. Jeg har blant annet mange ting jeg lenge har ønsket å vise dere. Ting vi har kjøpt i det siste, og ting som er gamle. Ting som betyr mye, og som gir glede...

Det er viktig å omringe seg med ting som gjør en glad, eller som gir gode minner - og ikke det motsatte. Spre glede rundt seg, og man finner det inni seg. - Det tror jeg på!!

Ofte kan det lille glimtet av det vonde minnet, fremkalle den største sorgen. Den svake lukten av noe, kan eksplodere til det verste minnet. For meg gjelder dette også den andre veien; De små gledene er ofte de absolutt største.

Nå skriver jeg meg helt bort her, men...

Jeg håper dere har glede rundt dere, uansett hvor dere er i julen.
Hvordan skal dere tilbringe dagene fremover?

<3 <3 <3

7 verdifulle tanker

Laila

22.des.2011 kl.22:47

Jeg er g lad for at du har tatt et valg som er til det beste for deg :) Håper virkelig at juledagene dine blir fine, akkurat som de blir, sammen med broren din :)

Så snill kjærste du har da, kjekt når man får noe man ønsker seg :D

Jeg skal hjem til foreldrene mine, det blir en utfordring bare å komme seg gjennom jula, men krysser fingrene for at det går greit :)

<3

LilleRedd

23.des.2011 kl.10:49

Herlig med egne koselige tradisjoner :)

I kveld blir det samling av venenr til julemiddag og kos. I morgen blir det hjemmekos med enda mer julemat og en tur innom Mimmi for å utveksle gaver og slikt. 1. Juledag skal vi spise middag hos Svigers. 2. juledag er litt uklar enda. Så blir det jobb i fire dager, før vi reiser til Praha på fredagen og feirer nyttårsaften der :D

themostboringwomanever

23.des.2011 kl.11:04

Så fint innlegg kjære du, selv om det sikkert er sårt. Men du tørr å ta tøffe valg for å sikre at du har det bra og gi det beste til deg selv. I år er min aller første jul helt alene uten dattern min og da jeg kom hjem i går etter å ha levert henne var det bare glede inni meg. Jeg gleder meg til noen dagen bare for meg selv(sikkert fordi jeg ikke har hatt energi til overs og jeg vet at dette vil gi mer energi).

God jul til deg og dine. Det viktigste er at en gjør julen til sin og ikke prøver å skape andre sin jul perfekt!

ThisISmeThen

23.des.2011 kl.23:03

Laila: Hihi... han er kjempesnill :-D Jeg krysser også fingrene for deg <3

ThisISmeThen

23.des.2011 kl.23:08

LilleRedd: Ja, det er det :-) Håper middagen i kveld var vellykket. Åååh - Praha er helt fantastisk! Heldig du er som skal dit :-D KOS dere!

ThisISmeThen

23.des.2011 kl.23:16

themostboringwomanever: Takk, kjære deg <3 Da håper jeg du får ladet batteriene dine, så går vi styrket inn i det nye året ;-) God jul til deg og dine også!

Therese

27.des.2011 kl.09:29

Bra jeg ikke var alene om å brukle daffe klær på juleaften, jeg vandret rundt i pysj hele dagen. Orket ikke tanken på å pynte meg.

Legg gjerne igjen spor etter deg

ThisISmeThen

ThisISmeThen

25, Oslo

Jente på 25 som er til utredning/behandling hos psykolog. "Jeg" består av flere deler som diskuterer, analyserer, hjelper og motarbeider hverandre. Bloggen består av fortid og nåtid, fornuft og følelser, tanker og meninger, kamper og overgivelser og annet som faller meg inn.. I enkelte innlegg ber jeg dere huske på at det er skrevet med mine tanker og følelser, at det alltid er flere sider av en sak, men at dette er mine opplevelser. Dette er meg halvveis naken på min vei mot å bli hel. "It's gonna be OK in the end, if it's not OK, it's not the end"

Kategorier

Arkiv

hits